Hans Alma en Caroline Suransky brengen met het boek Verwevenheid. Essays over een verbindend humanisme de eerste Nederlandstalige introductie tot het werk van de Amerikaanse politiek filosoof William Connolly. In de VS is Connolly al geroemd als een van de invloedrijkste hedendaagse denkers, in de lijn van John Rawls, Jürgen Habermas en Michel Foucault. Zijn werk focust op democratisch pluralisme, kapitalisme, ongelijkheid, fascisme en het verband tussen kapitalisme en klimaatverandering. Dat Connolly ook voor Europa een interessante denker is, bewijzen de diverse bijdragen aan het boek Verwevenheid. In dit boek ligt de focus op de mens in relatie tot een veranderende wereld, op een ecologisch humanisme dat diversiteit en duurzaamheid naar voren schuift.

Met bijdragen van Hans Alma, Caroline Suransky, Henk Manschot, Fernando Suárez Müller, Marc Van den Bossche, Yoni Van Den Eede, Nidesh Lawtoo en Femke Kaulingfreks.

OVER DE REDACTEURS:
Hans Alma is hoogleraar geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar onderzoek richt zich op de ontwikkeling van humanisme in relatie tot actuele samenlevingsvragen. Haar laatste boek Het verlangen naar zin werd genomineerd voor de shortlist van het Beste Spirituele Boek van 2021.

Caroline Suransky is hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht en research fellow aan de University of the Free State in Zuid-Afrika. In haar onderzoek en onderwijs richt zij zich op sociale verandering in een globaliserende wereld met speciale aandacht voor de rol van hoger onderwijs ten aanzien van dekolonisatie, (anti)racisme en de klimaatcrisis.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer