Draw for Change!is een zesdelige documentaireserie van Clin d’œil films, gecreëerd door Vincent Coen en Guillaume Vandenberghe. In zes episoden bieden cartoonisten een blik op enkele van de meest prangende problemen waarmee vrouwen vandaag de dag wereldwijd te maken krijgen.

Nu is er ook een bijhorend lespakket rond genderongelijkheid en cartoons.

Dit is een educatief pakket van Blue Bird Docs in samenwerking met Oetang Learning Designers en JEF. Het pakket kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Overheid, la Fédération Wallonie-Bruxelles, deMens.nu, de provincie West-Vlaanderen en de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Werken rond genderongelijkheid en cartoons?

Ontdek hier het educatief pakket

Ontdek ook het educatief pakket bij de film Young Plato. Met dit pakket wil men iedereen die betrokken is bij de opvoeding van kinderen warm maken om met hen te filosoferen. Dat kan in de klas, op de speelplaats, in de auto of thuis aan de keukentafel! Aan de hand van filmfragmenten en verschillende denk-en gespreksoefeningen leer je kinderen om kritisch na te denken over grote thema’s zoals geluk, vriendschap, goed en kwaad. Download hier gratis het educatief pakket!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer